Hur deltagare kommer igång

Här har vi samlat praktiskt information för att deltagare ska komma igång med sin kurs

För att komma vidare till sin kurs behöver nyanmälda deltagare göra en välkomstövning innan, övningen tar ca. 5-10 minuter att slutföra och innehåller några övningsrundor precis som i kursen, det är för att få en förståelse och få känna på hur det fungerar.

Utskick - välkomstövning

Sms:et med välkomstövningen skickas ut till nyanmälda deltagare på dagen för "Utskick" om ni går efter tidslinjen som du finner högst upp i coachingportalen i tidslinjen.
    Är du anmäld som Lingiocoach till deltagare får du även ett mail med information om att sms:et har skickats ut, du kan då direkt följa status i portalen om välkomstövningen är påbörjad och även om den är slutförd.

Observera att deltagare kan påbörja kursen direkt efter att välkomstövningen är genomförd, dvs  redan samma dag som det första SMS:et skickas ut

Skärmavbild 2023-07-03 kl. 15.07.15

Status

Skärmavbild 2022-12-27 kl. 09.13.21

Välkomstövning steg för steg
    Här finner du samtliga steg hur man kommer igång och att slutföra välkomstövningen för att sedan komma vidare till kursen.
    Vill du ladda ner en pdf med alla steg klicka här

Deltagaren kommer att få två sms, ett första sms för att göra välkomstrundan och direkt när den är klar få ett kursstarts-sms för till att komma vidare till kursen.

1. Första sms-utskick

Första sms:et skickas ut till samtliga nyanmälda deltagare samtidigt. Klicka på länken i sms:et för att komma igång med välkomstövningen.
    Skärmavbild 2022-12-27 kl. 17.58.39

2. Välkomstmeddelande

Här visas vilket företag/organisation/kommun som erbjuder kursen, att Lingio kommer skicka sms under kursens gång med roliga övningar och att det går att öva så mycket man vill. Klicka på NEXT.

Meddelandet står per automatik på engelska om telefonen är inställd på svenska/ engelska eller om det av annan orsak inte går att detektera telefonens språk. Möjlighet att byta språk finns på steg 4 alt. när deltagaren är inne i Lingio efter att första övningen är slutförd. Skärmavbild 2022-12-27 kl. 18.24.26

3. Användaravtal
    Första rutan är information om användaravtalet. Meddelandet står per automatik på engelska om telefonen är inställd på svenska/engelska eller om det av annan orsak inte går att detektera telefonens språk. Klicka på NEXT
    På nästa skärm behövs våra villkor och vår integritetspolicy godkännas för att komma vidare - denna text är alltid på engelska. Klicka på ACCEPT.

Skärmavbild 2022-12-27 kl. 18.26.39

4. Språkväljare
    I detta steg listas de språk som finns tillgängliga i kursen och även de språk det går att få välkomstövningen på. Välj språk och klicka på NEXT
    Skärmavbild 2022-12-27 kl. 18.26.53

5. Välkomstövning
    Övningsrundan tar ca. 5-10 minuter att slutföra och innehåller några övningar precis som i kursen, det är för att få en förståelse och få känna på hur det fungerar. Klicka NEXT för att starta igång.

Skärmavbild 2022-12-27 kl. 18.28.02

6. Bekräftelse slutförd övning

Här visas meddelande att välkomstövningen är slutförd! För att komma vidare till kursen och starta igång med övningarna, klicka på NEXT
     Skärmavbild 2022-12-27 kl. 18.28.22

7. Kursstart-sms -
    Deltagaren kommer nu få ett nytt sms för att komma vidare till kursen (https://app.lingio.com/....)