Problem med att öppna länk i "SMS”

Upplever deltagare problem med att öppna länkar i sms rekommenderar vi att ni i första hand gör en enklare felsökning.

För att vi ska kunna hjälpa er på bästa sätt rekommenderar vi att innan ni kontaktar supporten för att rapportera ett potentiellt problem, gör en enklare felsökning på egen hand först.

1. Om deltagaren har problem att komma in i kursen testa att först skicka ut ett nytt SMS till deltagaren innehållandes en länk till kursen och be deltagaren klicka på den nya länken du skickat. Se hur du skickar ut SMS innehållandes kurslänk här
  2. Se så att webbläsaren har en uppdaterad version
  3. Fungerar det fortsatt inte? Be kursdeltagaren att prova Google Chrome som standardwebbläsare om det fungerar bättre. Se nedan hur du byter standardwebbläsare.
  4. Fungerar det fortsatt inte? Välkommen att kontakta vår support genom att trycka på en “Hjälp”-knapp i coachingportalen så hjälper vi dig vidare.

För att byta standardwebbläsare behöver du gå in i mobilens inställningar enligt stegen nedan.

Android

1. Klicka på Inställningar
  2. Klicka på Appar
  3. Klicka på Standardappar under Allmänt
  4. Klicka på Webbläsarapp  → Chrome
  5. Klar!
    Öppna länken i till kursens övningar igen

Iphone

1. Öppna Chrome-appen
  2. Klicka på Mer •••   Inställningar
  3. Klicka på Standardwebbläsare
  4. Klicka på Öppna inställningarna för Chrome  Standardwebbläsarapp.
  5. Välj Chrome som standardwebbläsare
  6. Klar!
    Öppna länken i till kursens övningar igen

Om du ändå upplever problem kontakta support@lingio.com